Home » Huisregels

Huisregels

De behandelingen en massages zijn bedoeld voor balans, ontspanning en ondersteuning en niet bedoeld als vervanging van een bezoek aan (huis)arts of specialist. 

Voorafgaand aan de (eerste) massage vindt er een anamnese / intakegesprek plaats. Dit is bedoeld om na te gaan of er bepaalde medische redenen, ziektebeeld(en) of medicatie is waar ik als masseur/coach rekening mee dient te houden. Daarnaast bespreken we de algemene gegevens en eventuele wensen. Ben je onder behandeling van een arts of specialist dan dient dit zeker gemeld te worden; bij twijfel of je behandeld mag worden, vraag je dit na aan de behandelend arts. Voor sommige massages kunnen er namelijk contra-indicaties gelden. Bij de volgende contra-indicaties wordt niet, of op aangepaste wijze of alleen deels gemasseerd: 

  • Koorts en/of griep, flinke verkoudheid 
  • Hartklachten - Hoge bloeddruk (zonder medicatie) 
  • Kanker 
  • Ontstekingen en/of infecties 
  • Trombose 
  • Spataderen 
  • Open wond(en) en huidirritaties 
  • Kalknagels en/of voetschimmel 

Tijdens de behandelingen en massages graag de mobiele telefoon uitzetten; het is een rust- en ontspanningsmoment voor jezelf, een overgaande telefoon werkt echt niet bevorderlijk voor je ontspanning.  Er wordt hygienisch gewerkt en dit mag je ook verwachten; anderzijds wordt dit ook van jou verwacht. Vooraf wassen/douchen is aan te bevelen.

Er wordt bij de massages met natuurlijke olieën gewerkt zoals zoete amandelolie, biologische sesamolie, Ayurvedische kruidenolieën, druivenpitolie en een aantal etherische olieën. Geef bij een allergie aan waarvoor je allergisch bent, dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

Je hoeft geen handdoeken mee te brengen, dit wordt verzorgd. Indien je gevoelig bent voor wasmiddelparfum kun je ook handdoeken en een overtrek meebrengen. Indien je zelf handdoeken meebrengt, krijg je €5 korting op de behandeling. Vraag wel duidelijk vooraf na hoeveel en wat voor formaat handdoek(en) nodig zijn.

Mits je geen blootgewoon massage wilt ontvangen dan is het aan te raden wat ouder ondergoed aan te doen in verband met mogelijke vlekken door de olie en/of pakking. Je kunt altijd de olie in laten trekken in de huid; de natuurlijke olieën verzorgen de huid. Voor sommige massages zoals Ayurvedische en kruidenstempelmassage is het zelfs sterk aan te raden de olie in te laten trekken. Houd dan ook rekening met de kleding!

Doe sieraden en horloge af en laat deze bij voorkeur thuis.

Gebruik geen make-up voorafgaand aan de massage; dit sluit de huid af voor de natuurlijke en verzorgende olie. Bovendien komt de make-up dieper in de poriën terecht waardoor er huidonzuiverheden (puistjes e.d.) kunnen ontstaan. Bij gebruik van make-up wordt een losse facecover gebruikt op de hoofdsteun in plaats van de fleece cover.

Voor alle afspraken geldt dat je minimaal 24 uur van tevoren uw afspraak kosteloos kunt annuleren. Is dit later het geval dan wordt de gereserveerde tijd voor 50% aan je doorberekend. 

Ben je te laat voor de afspraak of denk je dat te zijn, bel dan even. Ik plan ruim in maar het kan zijn dat de behandeling korter wordt doordat je te laat bent. Je kunt dan tegen bijbetaling een nieuwe afspraak maken en kunt het voucher gebruiken als deel van de betaling. Dit is uiteraard alleen geldig in de tijd die staat aangegeven op uw voucher. Komt je niet op je afspraak dan vervalt je voucher. 

Wees altijd duidelijk als je om meer informatie vraagt, dit geldt ook als je een afspraak wilt maken. Tijdsduur en massagesoort zijn maar een paar voorbeelden wat niet altijd vermeld wordt. Massages kunnen 30 minuten zijn tot 5 uur in totaal of zelfs langer. 

Er kan met pinpas voor aanvang massage/intake en via ideal bij het boeken (voorkeur) of met de Massage cadeaubon worden betaald. De cadeaubon is verkrijgbaar voor alle massages naar keuze. 

Een ontspannen en origineel cadeau om te geven én te krijgen!