Home » Lifestyle » Coaching » Intimiteitscoaching

Intimiteitscoaching

Intimiteit Weer durven kwetsbaar en gevoelig te zijn, je hart te openen...

Intimiteit en aanraking zijn zonder twijfel één van de meest essentiële levensbehoeften van ons als mens. 

We verlangen naar intimiteit en tegelijkertijd zijn we er vaak ook doodsbang voor en gaan we het regelmatig ook bewust uit de weg. 

Onze beleving van intimiteit raakt aan vele gebieden...

Je hart openen... 
Hoe kwetsbaar voelt het vaak niet om echt je hart te openen naar iemand, iemand echt toe te laten tot je diepste gevoelens, je onzekerheden, twijfels en angsten, maar ook tot je dromen en je diepste verlangens.  Hoe bang zijn we vaak niet voor afwijzing, dat we uit ‘bescherming’ vaak de ander al helemaal niet meer toelaten, zodat het ook niet zo'n pijn doet, als we toch weer ‘in de steek gelaten worden’.  Ieder heeft hier zo zijn eigen beschermings-mechanismen en patronen voor: de één houdt zich stilletjes op de achtergrond, de ander doet zich heel stoer en zelfverzekerd voor en probeert alles onder controle te houden. Relatietherapie- en zelfhulpboeken zijn hier vol over geschreven… Beminnen... In hoeveel relaties is liefdevolle aanraking in de loop van de jaren niet steeds meer op de achtergrond geraakt en zijn stellen totaal de kunst van het elkaar beminnen verleerd?  Wordt onder ‘intimiteit’ vaak niet anders meer verstaan dan een vluchtig potje seks, maar is alle subtiliteit, gevoeligheid en echte kwetsbaarheid daarin eigenlijk verdwenen?  Is het vrijen vaak alleen nog maar gericht op lust, opwinding en klaarkomen en niet meer op het werkelijk ‘ontvangen’ van elkaar en het genieten van elke tedere, subtiele aanraking of streling, hoe klein ook?

Liefdevolle aanraking... 
Wie herkent niet de ‘schroom’ om een ander, zeker als een relatief onbekende is, aan te raken, al is het maar een hartelijke schouderklop of een liefdevolle omhelzing?  The Field of Love - Liefdevolle aanraking En tegelijkertijd is het juist dat, die lichamelijke aanraking, waar we vaak heel diep van binnen, zo enorm naar verlangen: een liefdevolle aanraking, een warm handgebaar, het even klein mogen zijn en vastgehouden worden door een ander in tijden dat je het even niet meer ziet zitten bijvoorbeeld, etc.. Sensualiteit en seksualiteit... Intimiteit heeft ook alles te maken met het contact durven te maken met je eigen vitale levensenergie, je seksualiteit en sensualiteit.  Gebieden waar we bewust of onbewust vaak nog veel schroom en taboes op hebben, vaak last hebben van beperkende gedachten en overtuigingen, of waarin we pijnlijk genoeg in ons verleden in meer of mindere mate in beschadigd zijn geraakt. 

Intimiteitscoaching  

Intimiteitscoaching is er op gericht om jou, afhankelijk van je coachingsvraag, weer contact te durven laten maken met die kwetsbare lagen in jou, je diepste gevoelens en verlangens. Het kan je helpen weer sensitiever te worden, je te laten (aan)raken of weer te durven genieten van je eigen sensualiteit en seksualiteit, jouw vitale levensenergie.

Ook kan intimiteitscoaching je leren weer echt lief te hebben en de intimiteit in je relatie opnieuw tot leven brengen.

In de coaching onderzoeken we stap voor stap alles wat jou weerhoudt om werkelijke intimiteit met jezelf en/of een ander te beleven, hoe je weer in contact kan komen met jouw diepste gevoelens en verlangens en hoe je je jouw vitale levensenergie weer helemaal kan leren toe te eigenen. 

Werkwijze
Ik doe dat d.m.v. verschillende vaak ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten, zowel tijdens de coachingsessies zelf, als als huiswerkopdracht tussen de sessies door. Ik neem daarin altijd jouw lichaam en jouw gevoelens en ervaringen als vertrekpunt voor ons onderzoek. Ook een Tantrische massage behoort daarbij natuurlijk tot de mogelijkheden. 

Onze lichaamstaal en liefdevolle aanraking in het bijzonder, is daarin de meest krachtige taal die we kennen, het is onze eerste taal en ook onze laatste taal, het kwam voor onze mogelijkheid om te kunnen zien en te kunnen praten, het is de kortste en meest directe weg naar ons hart en naar onze diepste gevoelens en verlangens. Ons lichaam liegt nooit, het is de kunst daar werkelijk naar te leren luisteren…

Ik bied je een  veilige en intieme omgeving waarbinnen je binnen duidelijke kaders en grenzen kunt oefenen, experimenteren, ervaren en uitproberen wat jij binnen het thema ‘intimiteit’ zo spannend vindt. Ik geef je feedback, daag je uit, stimuleer je en moedig je  aan om weer voluit te gaan leven en die vitale levensenergie weer helemaal door je lijf te laten stromen!

Kosten
Een sessie intimiteitscoaching duurt doorgaans 2 of 3 uur en kost € 60,00 per uur.

In de praktijk wordt vaak in eerste instantie een coachingstraject van 4 of 6 bijeenkomsten afgesproken, soms aangevuld met één of meerdere Tantrische massages.

Als intimiteitscoach werk ik zowel individueel als met stellen. Voor stellen zie aanbod voor koppels

Intake/kennismaking - gratis

Eerste gesprek 90 min - € 80,00

Vervolggesprek 60 min - € 60,00