Home » Massage informatie

Voor wie

Wanneer wordt het tijd voor een massage?

Je voelt je vermoeid en uitgeblust.  jee hebt last van zeurende pijn in je schouders. Of je wiltje sportieve prestaties te verbeteren en  en de kans op blessures te verminderen. 

Meer dan ontspanning

Massage zorgt niet alleen voor ontspanning. Het zenuwstelsel en het hormonaal systeem raken in balans, waardoor de organen beter functioneren.  Het hart heeft er baat bij omdat de hartslag verlaagd wordt. Eveneens stimuleert de massage de doorbloeding.  dat versnelt wer de afvoer van gifstoffen uit het lichaam. Massage verhoogt ook het gehalte van endorfine, een door de heresenen gemaakte natuurlijke pijnstiller. 

Minder stress

Massage is een erkende stressremmer. Naast een verkeerde houding en overbelasting (denk aan spierpijn) veroorzaken ook stress en zorgen gespannen spieren. Massage maakt die spieren weer los. 

Sportmassage, voor sporter en niet sporter

Sportmassage is ontworpen voor sporters, maar is nuttig voor iedereen. Sporter of geen sporter met (herstellende) blessures. 

Sportmassage is oorspronkelijk ontwikkeld om atleten te helpen hun lichaamvoor te bereiden voor optimale prestaties, te herstellen na een grote gebeurtenis, of om goed te functionren tijdens een training.  Sportmassage benadrukt preventie en genezing van blessures aan de spieren en pezen.

Je hoeft niet mee te doen aan de Olympische Spelen  om te kunnen profiteren van sportmassage. Sportmassage is goed voormensen met veel of wenig lichamelijke inspanning. 

Massages zijn geschikt voor iedereen die gezond is

Ontspannende massages zijn geschikt voor iedereen die gezond is. Voor andere massages, zoals een sportmassage, is het handig om eerst te bespreken of dit passend is bij jou situatie.  Bij twijfel kun je het beste je huisarts of sportarts raadplegen. 

Zie ook:

Eerste keer

Contra-indicaties

Anamnese-verklaring

Voordelen en doel massage

Richtlijnen