Home » Voordelen en doel massage

Voordelen en doel massage

Massage is niet alleen ontspanning maar verminderd ook spierspanning en vermoeidheid. Een regelmatige massage helpt jouw gezondheid te verbeteren.  Er zijn  veel voordelen aan een massage, met inbegrip van fysieke, emotionele en fysiologische  verbeteringen in het lichaam.

Waarom een massage?

Stel je een lange dag voor staand op betonnenvloeren, het tillen van zware dozen of zittend achter een bureau. Je rug doet zeer, je voelt een vervelende pijn in je schouder of nek.  Vermoeidheid, herhalende beweging en spierspanning voor een langere tijd kan leiden tot enkele of misschien al deze symptomen.

Dit is jouw lichaam dat zegt, 'doe wat rustiger aan met mij'.  Hoe je reageert op deze symptomen bepaalt hoe je je zal voelen.  Wat als je stress, pijn, spanning en vermoeidheid door middel van massage weg zou kunnen krijgen uit je lichaam? Zou je dan een massage nemen? er zijn veel redenen waarom iemand een massagezou willen krijgen. Het bovenstaande voorbeeld heeft betrekking op 80-90% van de gevallen die de masseur in zijn praktijk ontvangt. 

Er zijn vele goede redenen om een massage te krijgen:

  • Vermindert pijn in de onderrug en andere lichamelijke pijnen
  • Bevordert de spijsvertering
  • Verhoogt bewegingsbereik in de gewrichten
  • Verlaagt ziekte-gerelateerde vermoeidheid
  • Werkt kalmerend
  • Verminderd depressieen helpt bevorderen van een gezonde geest
  • Helpt immuniteit  door het verhogen van het aantal witte blodcellen
  • Verlicht leeftijd gerelateerde aandoeningen, slaapstoornissen en nog veel meer emotionele en fysieke problemen

Fysieke voordelen

Tijdens de massage wordt, door de masseur de spanning van de stijve spieren verminderd en wordt de klant als het ware geholpen te ontspannen. Dit kan op meerdere plaatsen in het lichaam voordelen hebben: de spieren zijn ontspannen en doen niet meer pijn, de klant is ontspannen en niet meer gespannen, de spieren zijn lossen waardoor je felexibeler bent in je bewegen. 

Emotionele voorwaarden

Tijdens een massage kunnen emoties  loskomen. de masserende bewegingen, eventueel gecombineerd met warmte-en / of aromatherapie (bijv. hot stone) leiden tot ontspanning en het vrij geven van spanning.