Home » Massagesalon » Ayurvedische behandelingen » Abyhanga Mardana

Abyhanga Mardana

Tarief € 79,00

Dit is een massage van het hele lichaam. Je hoofd, gezicht, handen en voeten worden ook gemasseerd. Een Ayurvedische massage geeft een diepe ontspanning, harmoniseert, ontgift, versterkt en revitaliseert.

Deze massage kan zowel curatief als preventief ingezet worden. Speciale met kruiden verrijkte Ayurvedische oliën worden langzaam verwarmd en in gemasseerd. Er wordt gekeken welke olie op het moment van de massage goed voor je is. Dit ligt aan jouw constitutie, je eventuele klachten, maar bijvoorbeeld ook aan het seizoen. Deze massage is bevorderlijk voor je lichaam en geest. Vooraf is een intake van 20 minuten.

Behandeling

 • Kracht:
  Zacht     
 • Doel:
  Pure ontspanning
 • Voor wie:
  Diegene die volledige ontspanning wil

Tarieven

 • 85 minuten
  € 79,00

Massage mogelijkheden

 • 85 minuten
  Fullbody

 

Ayurveda

Ayurveda is de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Ayurveda is natuurlijk en allesomvattend, tijdloos maar toch modern. De toepassing ervan is eenvoudig en onafhankelijk van waar we vandaan komen en waar we leven, welke voorkeuren en aversies we hebben. Het geheim van ayurveda zit in het holistische principe en de kennis van onze eenheid met de natuur en haar wetmatigheden. Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans – de basis voor een volmaakt welzijn, natuurlijke schoonheid en duurzame gezondheid.

Volgens ayurveda vinden we de sleutel tot het welbevinden in het inzicht in de drie ayurvedische basisenergieën Vata, Pitta en Kapha. Al onze fysieke, mentale en psychische eigenschappen geven uitdrukking aan een volkomen individuele combinatie van deze basiskrachten in onze persoonlijkheid. Ze vormen ons ‘ayurveda-type’, onze innerlijke aard, de blauwdruk voor een lang en gezond leven – onmiskenbaar uniek als een vingerafdruk.

Holistische gezondheid

Geen mens is hetzelfde. Ieder van ons heeft een eigen lichamelijke constitutie en een individueel bewustzijn. Onze gezondheid wordt beïnvloed door onze afkomst, onze aanleg, ons gedrag, onze omgeving en door alles wat we zien, horen, voelen en beleven.

Daarom houdt de ayurveda bij zijn adviezen voor een duurzame en allesomvattende gezondheid rekening met alle facetten van het leven. Deze holistische zienswijze weerspiegelt de 20 benaderingen van de ayurveda, waaronder:

 • het bewustzijn (activering van zelfgenezende krachten door Transcendente Meditatie)
 • vedische geluids- en muziektherapie
 • yoga
 • ademtherapie
 • kleur- en aromatherapie
 • de ayurvedische polsdiagnose
 • de vedische astrologie, jyotish
 • adviezen voor een evenwichtige, individuele voeding voor ieder type
 • dagelijkse routine en seizoensroutine
 • ayurvedische reinigingskuren en
 • het gebruik van plantaardige en minerale voedingssupplementen

Vata, Pitta, Kapha

Beweging, stofwisseling, structuur

Volgens ayurveda bestaan er drie basiskrachten die de gehele kosmos, de natuur en ook de mens doordringen: de drie ‘dosha’s’. Deze regelen alle lichaamsfuncties en bepalen het eigen type. De individuele verdeling van de drie dosha’s bepaalt de verschillende kenmerken van onze persoonlijkheid, onze voorkeuren en gewoonten, onze zwakten en sterke punten.

Wat is uw persoonlijke dosha-verdeling?

Als de drie dosha’s bij u in evenwicht zijn, betekent dit dat alle lichaamsfuncties ongehinderd kunnen verlopen – volgens ayurveda zijn we dan kerngezond en zitten we prettig in ons vel. Als de dosha’s niet in evenwicht zijn, bijvoorbeeld omdat één dosha overmatig veel invloed uitoefent, kunnen ziekten optreden. Daarom leggen de ayurvedische geschriften uit met welke eenvoudige maatregelen we de natuurlijke balans van een dosha weer op zachte wijze kunnen herstellen. Zo worden de natuurlijke lichaamseigen genezende krachten versterkt. Traditionele kennis voor een volledige lichamelijke gezondheid.

Dit zijn de drie dosha’s

VATA: het bewegingsprincipe

is verantwoordelijk voor het zenuwstelsel, de ademhaling en alle bewegingsprocessen in het lichaam. De elementen ether en lucht worden ingedeeld bij de Vata-dosha. Bij een evenwichtige Vata voelt men zich energiek, blij, enthousiast en creatief; de geest is rustig, helder en levendig.

PITTA: het stofwisselingsprincipe

regelt onder meer de spijsvertering en de lichaamstemperatuur. Op geestelijk gebied staat het voor een scherp intellect en emoties. Pitta bestaat in de eerste plaats uit het element vuur. Als deze dosha in balans is, geeft deze tevredenheid, energie, welbespraaktheid, een goede spijsverteringskracht, de juiste lichaamstemperatuur en een heldere geest.

KAPHA: het structuurprincipe

geeft het lichaam stevigheid en stabiliteit en houdt de vloeistofhuishouding in evenwicht. De elementen aarde en water worden eronder ingedeeld. Een evenwichtige Kapha geeft kracht, uithoudingsvermogen, een goed immuunsysteem, geduld en psychische stabiliteit

Deel op SocialMedia