Home » Over Ayubowan » Voor wie » Wanneer neem je een massage

Wanneer neem je een massage

Heb je een excuus nodig om een massage te krijgen

Massage is meer dan een frivole feel-good verwennerij. Ze heeft inderdaad veel belangrijke voordelen voor de gezondheid.  Het kan je helpen met je fysieke, mentale en emotionele welzijn. 

Wanneer zou je een massage moeten krijgen?

De vraag komt veel vaker op dan dat je zou denken. Mensn vrageen zich af of ze in de ochtend, de middag of in de avond gemasserd zouden moeten worden. Ze willen weten of ze moeten komen voor het sporten of tot ze pijn hebben of als ze enorme spierpijn hebben. Sommige vragen zich af of het beter is voor, tijdens of na een training od sportevenement. 

Ik beantwoord elke vraag door te zeggen, "je moet elke dag komen". Mijn antwoord is natuurlijk overdreven. Ik leg uit dat het dagelijks krijgen van een massage leuk zou zijn, maar wellicht onnodig en financieël onmogelijk.  Verder, wanneer en hoe vaak je een massage zou willen krijgen is gebasserd op de doelen die je zou willen bereiken met de behandelingen. Hoe bereiken we jouw doel, zou een betere vraag zijn een kunnen we beantwoorden door een aantal vragen te stellen. Dit heet een anamnese. Dit is een gesprek voorafgaand aan de eerste kennismaking om zo het behandelplan vorm te kunnen geven aan jouw wensen. 

Moet ik gemasserd worden in de ochtend, middag of avond? ik wil niet in slaap vallen op mijn werk, maar ik zal me graag wat beter voelen gedurende de dag. 

Veel mensn zijn bezorgd  hierover, maar maak je niet ongerust. Massage is ontspannend en veel mensen vallen in slaap tijdens een behandeling, maar dat betekent niet dat je slaperig blijft. In feite hebben veel mensen het gevoel meer energie te hebben na een ontspannen massage. Ongeacht op welke tijd van de dag je de massage krijgt, zal je waarschijnlijk beter slapen.  Dus, neem een massage wanneer het jou uitkomt. 

Moet ik wachten tot ik spierpijn heb of kan ik ook komen wanneer ik helemaal geen klachten heb?

Mijn ervaring is dat het veel beter is te masseren voor je spierpijn hebt of om herhaling van de spierpijn te voorkomen. Daarnaast is een massage ook gewoon ontspannend als je veel last heb van spanning en stress.