Home » Treatments » Lichaamspakkingen

Lichaamspakkingen

Als je een lichaamspakking krijgt wordt de huid eerst gescrubd. Dit gebeurt met een mineraal zout en wat olie. Door het inmasseren van het zout zal dit uiteindelijk oplossen. Het scrubben van de huid zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De poriën komen hierdoor meer open te staan en zullen ontvankelijker zijn voor de opname van de pakking. 

Na de scrub word de lichaamspakking aangebracht waarna je wordt ingepakt in een folie en een deken om de lichaamswarmte te isoleren. 

Na een ontspannende rustperiode van ongeveer 20 minuten wordt je ontdaan van de pakking. Hierna is er de keuze de behandeling uit te breiden met een massage of af te sluiten met een vocht inbrengende bodycreme/butter. Bij een aansluitende massage zal de huid worden gevoed met de verzorgende massageolie.

Als je graag een lichaamspakking wilt ondergaan kunnen we samen bepalen welke pakking geschikt is voor het doel dat je wilt bereiken. Het aanbod aan pakkingen is groter dan hier beschreven is omdat er op maat gewerkt kan worden door bijvoorbeeld het gebruik van etherische oliën of hydrolaten van kruiden.

Waarom lichaamspakkingen?

Er zijn vele doelen die je met een lichaamspakking kunt bereiken. Ze kunnen worden ingezet om te ontspannen of te verkwikken, de huid te verstevigen of de behandeling van een droge huid.

Daarnaast zijn lichaamspakkingen populair als aanvulling op lymfedrainagebehandelingen met als doel gewichtsverlies. Het resultaat van deze behandelingen zal voornamelijk vochtverlies zijn.

Ook het bewegingsapparaat kan veel baat hebben bij lichaamspakkingen. Denk bijv. aan het afvoeren van overtollige afvalstoffen na een zware sportinspanning. Het verzorgen van pijnstilling en het stimuleren van de doorbloeding bij reumatische klachten en fybromyalgie.

Welke lichaamspakkingen zijn er:

ALOË VERA BODY WRAP

GREEN MUD BODY WRAP

COCOLADE BODY WRAP