Home » Treatments » Tantra ontspanningsmassage

Tantra ontspanningsmassage

Een tantra massage is meer een ervaring dan een echte massage die "alleen" als doel ontspanning heeft.
De massage is omderdeel van een meer dan 4000 jaar oude levenshouding waarin je accepteert wat er is en er van daaruit positief mee om poogt te gaan (sommige dingen zullen de mensen die Mindfulness kennen ook herkennen). Hierbij wordt ook de seksuele natuur van de mens gerespecteerd (die mag er gewoon zijn). Volgens tantra is alles energie en seksuele energie is de sterkste daarvan.  Dat klinkt misschien heel zweverig (en niet wat je gewend bent van Gewoon Ontspannen), maar dat is wel de essentie. 

De uitgangspunten van een tantrische massage zijn vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid.
Vertaald naar de massage; Je "moet" je veilig voelen, je probeert je volledig over te geven, we zijn gelijkwaardig en de massage heeft geen direct doel, wat er gebeurt, gebeurt er.Zoals ik een tantra massage geef heb ik het ontwikkelt op basis van mijn ervaringen en scholingen in verschillende tantra massagetechnieken en dat aangevuld met eigen ervaringen en ideeen over hoe zo'n massage nu een echte ervaring kan worden. 

Wat houdt zo'n massage dan in?

Als je bij me komt, bespreken we eerst  wat jij verwacht en wat je van mij kunt verwachten. We bespreken van te voren de grenzen, dit aangeven is tijdens de hele massage natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Veiligheid is bij elke massage essentieel en helemaal bij een massage als deze omdat die toch veel intiemer is dan een gewone ontspanningsmassage. 

Vanuit de gelijkwaardigheid krijg je deze massage op een matras op de grond. Nadat je je hebt uitgekleed (de massage ontvang je in principe naakt) doe je een omslagdoek om (ook hierin zijn we gelijk).  De massage start er mee om je zoveel mogelijk tot ontspanning en uit je hoofd (en dus in het hier en nu) te brengen. Dit met wat eenvoudige ontspanningsoefeningen.   
Daarna doe je jouw doek af en begint de massage.

Ik masseer je met natuurlijke olie,  afwisselend zacht en stevig, teasend en pittig, waarbij je hele lichaam wordt gemasseerd. (even voor de duidelijkheid, het is niet bedoeld als  erotische massage, het kan dat soort gevoelens oproepen, maar heeft niet dat doel. (als het gebeurd is dat natuurlijk prima). Ik gebruik zowel mijn handen/armen/lijf als zachte doeken en soms veren om jouw zintuigen verder te prikkelen.
Tijdens de massage zit ik op verschillende plekken naast je of achter je. Als je vaker bij me bent geweest kunnen we ook de posities waarbij we meer contact met elkaar hebben meenemen. 


Wat brengt een tantra massage me ?

Er zijn mensen die de meest fantastische dingen beloven, maar dat doe ik niet, daar geloof ik niet in. Wat het met je doet is helemaal afhankelijk van wat je toelaat en hoe je in je vel zit. Als je voor het eerst komt is het vaak enorm spannend en kun je je nog niet zomaar overgeven. Dat gebeurd soms pas na meerdere keren.
Dan kan het heel diep ontspannend zijn, je veel energie geven of sensueel of ... wat er maar met je gebeurd en je voor open staat.
Het leuke is dat het altijd een bijzondere ervaring is. 
Dit ook omdat we hier in het westen helemaal niet gewend zijn om zo met onszelf en ons lijf bezig te zijn.
En toch vindt bijna iedereen het achteraf eigenlijk heel normaal.... 

Voor meer Tantra massage ga naar Fuisiantra

90 min - € 80,00